Ocenění práce prof. J. Vacka na poli tamilské a drávidské lingvistiky indickou Universitou v Annamalai

Při slavnostním zasedání na závěr konference o Ohrožených jazycích v Centre of Advanced Study in Linguistics (Centrum pokročilých studií v lingvistice, UGC-SAP-CAS-IV), při Annamalai University v Tamilnádu, dne 15. března 2013 udělila Universita v Annamalai prof. J. Vackovi „Certificate of Appreciation“ jako výraz ocenění jeho práce v oboru.

Univerzita v Annamalai při té příležitosti poctila tři další zahraniční profesory – prof. Ulrike Niklas (Universita v Kolíně n.R.), prof. Christiane Pilot Raichoor (LACITO – CNRS, Paříž) a tamilského badatele prof. Appasamy Murugaiyana (EPHE, Universita v Paříži).

Prof. Vacek je indolog a mongolista. Posledních téměř padesát let působí v oboru, přednášel o jazycích a kulturách Indie a v letech 1976–1990 také mongolštinu.

Centre of Advanced study in Linguistics, Universita v Annamalai, je jedním z předních akademických center studia tamilštiny a drávidských jazyků. Vystudovala zde celá řada významných pedagogů a badatelů specializujících se na drávidské jazyky a tamilštinu.

Úvod > Aktuality > Ocenění práce prof. J. Vacka na poli tamilské a drávidské lingvistiky indickou Universitou v Annamalai