10.-14.10. Festival bollywoodského filmu a křest knihy

Dneškem začal Festival bollywoodského filmu. A v neděli v půl deváté večer v kině Ponrepo proběhne křest českého překladu dvou knih bengálského spisovatele Šaratčandry Čattopádhjáje, který připravila a předmluvou opatřila doktorandka našeho ústavu Zuzana Špicová. Studii o filmových zpracováních Debdáse napsal Martin Hříbek. Křest knihy bude následovat projekce klasického Debdáse režiséra Bimala Ráje z roku 1955.

Festival proběhne od 10. do 14. října v kině Světozor. Také v letošním roce nás skvělými filmy provedou největší hvězdy současnosti. Aamir hned dvakrát, stejně tak Ranbir a Katrina, potom Salman, Rani a samozřejmě nebude chybět Shah Rukh! Všechny tyto hvězdy doplní také dokumentární a regionální tvorba v malém sále – především výběr z Queer Festivalu KASHISH nebo drama Evening Shadows. Filmovou nabídku jako vždy doplní doprovodný program.

Ten bude samozřejmě v čele s Bollywoodskou party, na které byste neměli chybět! Tentokrát v pátek 12. října od 20:00 v La Loca Music Baru v ulici Odborů – poblíž Karlova naměstí.

DJ Deepak, Om Dance Academy, bollywoodské hity, tombola o ceny a další!

Zveme vás také na slavnostní uvedení českého překladu dvou bengálských románů Debdás a Provdaná od Šaratčandry Čattopádhjáje. Křest knihy bude spojen s projekcí indického filmu Devdas (1955) režiséra Bimala Roye v kině Ponrepo. O knize a filmové adaptaci promluví indolog Martin Hříbek.

Celý letošní program bude stát za to!

Tiskové zprávy jsou k dispozici zde a zde. Určitě se bude hodit také tato brožura.

Úvod > Kulturní akce > 10.-14.10. Festival bollywoodského filmu a křest knihy