Konkurz na studijní pobyty ERASMUS+

Vážení studenti a studentky,

dovolte, abychom vás upozornili na zahájení konkurzu na studijní pobyty v rámci programu Erasmus+ v akademickém roce 2018/2019 na následujících partnerských pracovištích:

 

1/ Fakultě orientalistiky ve Varšavě

(http://orient.uw.edu.pl/)

Wydział Orientalistyczny UW | Strona Wydziału …
Nasze języki: arabski, aramejski, azerski, białoruski, bułgarski, chiński, chorwacki, czeczeński, czeski, grecki, gruziński, hebrajski, hindi, indonezyjski …

 

2/ Katedře jazyků a kultur zemí jižní Asie v Krakově

(http://www.indologia.io.filg.uj.edu.pl/), což je příležitost zejména pro studenty sanskrtu a hindštiny.

 

3/ Dipartimento di Studi letterari, filologici e linguistici dell’Università degli Studi di Milano

(http://users.unimi.it/india/page.php?page=HomePage), pobyt zejména pro sanskrtisty, zájemce o indické umění nebo pro ty, kdo mají například vzhledem k tématu své závěrečné práce důvod studovat v Itálii.
Università degli Studi di Milano, Dipartimento di Scienze dell’Antichità, Indologia, Lingua e Letteratura Sanscrita

 

4/ Institut für Orient- und Asienwissenschaften der Universität Bonn

(https://www.ioa.uni-bonn.de/institute-of-oriental-and-asian-studies/Institute)
Tato možnost je přednostně otevřena studentům mongolistiky (zejména magisterským a doktorandům), ale hlásit se mohou i studenti všech ostatních oborů včetně indonésistiky.

 

Prohlédněte si webové stránky našich partnerských pracovišť. V rámci programu Erasmus+ mohou na partnerské pracoviště během akademického roku vyjet dva studenti na jeden semestr, případně jeden na dva semestry. Předpokládá se účast na výuce v rodném jazyce země, ale nenechte se odradit polštinou. Je to blízký jazyk, který se naučíte navíc cestou. Do konkurzu se přihlašujte prostřednictvím webové aplikace (vyplněním přihlášky se k ničemu nezavazujete) a zároveň emailem na adresu Martin Hříbka (Martin.Hribek@ff.cuni.cz) do půlnoci 25. 3., vyjádřete předběžný zájem o stáž. V mailu uveďte také číslo kontaktního telefonu.

Bude-li zájem převyšovat nabídku míst, rozhodnou studijní výsledky, motivace a jazykové předpoklady uchazečů.

Více informací o programu Erasmus+ a vstup do webové aplikace najdete na stránkách FF UK (http://www.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/zahranicni-vymenne-programy/llp-erasmus/).

 

5/ Symbiosis School for Liberal Arts

(http://ssla.edu.in/academics/program-structure), Symbiosis International University, Pune

Toto je možnost mimo rámec programu Erasmus+ určená zejména studentům indologie. Není spojena s žádným stipendiem. Na základě mezifakultní dohody mohou studenti FF na této soukromé indické univerzitě studovat jeden semestr bez poplatků, cestu a životní náklady si platí sami. Aktuálně se jedná o dvě místa na ZS 2018/19, ale může se stát, že se administrace výjezdu prodlouží a dojde k němu až v letním semestru. V případě zájmu o tento pobyt kontaktujte emailem Martin Hříbka (Martin.Hribek@ff.cuni.cz) do 1.4.

Úvod > Oznámení > Konkurz na studijní pobyty ERASMUS+